Hester heeft rechten en ook economie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daardoor kan zij haar juridische adviezen (mede) baseren op haar (bedrijfs) economische kennis en inzicht. In tegenstelling tot menig jurist heeft zij een goed begrip van de financiële balans van een onderneming, doorziet zij de opbouw van gestructureerde financiële producten, begrijpt zij gecompliceerde (OTC) derivaten en kan ze als sparringpartner meepraten over juridische vereisten voordelen en consequenties van financieringen of bedrijfsovernames. Ook heeft zij goede kennis van- en ruime ervaring met risk management, corporate events en operationele systemen. Al tijdens haar studie was Hester geïnteresseerd in de financiële wereld en onderzocht in 1996 als stage- en afstudeeropdracht voor een corporate finance & strategy consultancy de (on)mogelijkheid van een beursgang voor betaald voetbalorganisaties.


Na haar studie is zij als bedrijfsjurist gestart bij een zogenaamde derivaten clearing member en is ruim tien jaar als jurist in de financiële wereld werkzaam geweest (bij onder meer ING, AFM en NYSE Euronext, waarbij zij op basis van een SLA tevens werkzaam was voor LCH.Clearnet en Euroclear). In die functies heeft zij ook veel internationale ervaring opgedaan.

Als bedrijfsjurist maakte Hester veelvuldig gebruik van de diensten van de grote, gerenommeerde zuidaskantoren. Daarbij bekroop haar bij wijlen het gevoel dat zij zelf de advocaat aan het opleiden was. Ook miste ze soms betrokkenheid en passie, hetgeen zij zelf juist zo belangrijk vindt. Zij besloot daarom in 2007 de overstap naar de advocatuur te maken (als senior associate bij respectievelijk een internationaal kantoor, Hogan Lovells LLP en een Nederlands proceskantoor, Spigthoff N.V.). Hester heeft dus zelf jarenlang ervaring opgedaan met zowel het inwinnen als het leveren van extern, kwalitatief hoogwaardig juridisch advies. Zij weet dus als geen ander wat een cliënt verwacht en mag verwachten van zijn advocaat.

Hester adviseert zowel juridisch (advocaat) als strategisch op het gebied van governance, risk & compliance (1st/2nd line of defence) alsook audit (3rd line of defence). Zij heeft een eigen DNA-scan ontwikkeld op basis van het zogenaamde 3LM model, waarbij zij een strageisch partner is voor financiële ondernemingen bij het inrichten en uitvoeren van een adequate en integere interne bedrijfsvoering. "Purpose" en een goed ontwikkeld en zuiver moreel kompas van alle stakeholders vormen daarbij de basis.

Naast advocaat is Hester sinds januari 2017 ook lid van de Raad van Toezicht van de AVROTROS en sinds november 2019 commissaris van Intersolve Payments. Begin 2018 heeft Hester de Governance Opleiding voor Commissarissen & Bestuurders van de Wagner Group afgerond en mag zij zich gecertificeerd toezichthouder/commissaris noemen. Verder publiceert Hester regelmatig. Zo is Hester jarenlang vaste medewerker van het Tijdschrift voor Financieel Recht geweest en is zij thans co-auteur voor Kluwer's Tekst & Commentaar Insolventierecht (afdeling 11A Fw (Van het definitieve karakter van de afwikkeling van betalingen en effectentransacties in betalings- en afwikkelingssystemen), afdeling 11AA Fw (Van het faillissement van een bank/kredietinstelling) en afdeling 11B Fw (Van het faillissement van een verzekeraar)). Ook deelt Hester haar kennis regelmatig met en op Follow the Money.


Met betrekking tot Renteswapgate schreef Hester een noot in de JOR naar aanleiding van de prejudiciële vragen die Rechtbank Amsterdam aan de Hoge Raad stelde. Deze noot is actueler dan ooit.